hlavicka
obsah_hore


XXIV. ročník turnaja o pohár primátorky mesta Zvolen vyhrala ZanziGanda
06.09.2016 (Miloš Masarik a Juraj Plesník)
 
Na umelej tráve MFK Zvolen sa v pondelok 29.8.2016 uskutočnil už XXIV.ročník tradičného turnaja v malom futbale o pohár primátorky mesta Zvolen, organizovaný výborom LIMFU s podporou mesta Zvolen a MFK Zvolen.
 
Turnaj je organizovaný vždy koncom augusta s možnosťou zabojovať o prvú trofej v malom futbale v novej sezóne a ideálna príležitosť pre mužstvá vyskúšať letné posily a zohrať sa pred novou sezónou. Minulý rok sa turnaja zúčastnilo 11 mužstiev a zvíťazili futbalisti Oranjes pred Haligandou a Pivkármi.

Tento ročník sa prihlásilo 12 účastníkov, ktorí boli rozdelení žrebom do štyroch základných skupín.

Všetci účastníci mali po absolvovaní dvoch stretnutí v skupinách istú účasť v bojoch o konečné poradie, lebo práve poradie v skupinách predurčilo zaradenie mužstiev do vyraďovacej časti turnaja.

Víťazi základných skupín mali zaručený štart priamo vo štvrťfinále a druhí a tretí z jednotlivých skupín zohrali štyri osemfinálové súboje o postup do záverečnej štvrťfinálovej osmičky.

V základnej skupine „A“ to obhajca prvenstva z minulého roka a vicemajster zo sezóny 2015/2016 Oranjes nemal ľahké a po remíze s prvoligovým Xanto teamom o skóre skončil druhý. Treťoligový Shadows bod nezískal.

V skupine „B“ druholigoví Pivkári, ktorí minulý rok skončili na treťom mieste remizovali prvoligovým Euroteamom, ktorý prehral s nováčikom v najvyššej súťaži mužstvom Outsiders United postupujúcim z prvého miesta.

V skupine „C“ majster zo sezóny 2015/2016 L-Trade remizoval s prvoligovým Detroitom, ktorý si o skóre vybojoval prvú postupovú priečku, keď druholigista BarBar nebodoval.

V skupine „D“ prvoligová Zanziganda o gól zdolala Rytierov, treťoligové Tornádo nezískalo ani bod.

V stretnutiach o poradie zaujalo sedem gólov Juraja Zátureckého (Oranjes) do siete Tornáda, ale aj postup Euroteamu až do semifinále. Najskôr v osemfinále cez L-Trade a následne vo štvrťfinále cez Xanto, ktorému tak nepomohol ani vyrovnávajúci gól brankára Kozárika v posledných sekundách riadnej hracej doby. Po remízach 2:2 a následných výhrach po penaltách, Euroteam prišiel o možnosť získať pohár aspoň za 3.miesto keď prehral s  Outsiders United.

Najviac zaujal výkon ZanziGandy, ktorá absolvovala turnaj bez prehry a o jej 14 gólov sa podelilo 7 strelcov.

Vo finále zdolala ZanziGanda obhajcu Oranjes o jeden gól, keď gól Spišiaka nestačil na presné zásahy HradňanskéhoKudlíka.


Víťazi hrali v zostave: Sekula - Kudlík, Juriga, Lauč, Bordun, Koreň, Hradňanský, Chromý a Karpan.

Na turnaji v 24 zápasoch padlo 102 gólov (1x vlastný) a 10 gólov pridali strelci z penált po nerozhodných výsledkoch vo vyraďovacej časti turnaja. Do turnaja v 12 mužstvách zasiahlo až 101 hráčov. Stretnutia rozhodovali Ján Urda, Vlado Želiezka, Igor Vlačuha, Milan Macurák a Peter Hanes, ktorí udelili celkom 5 žltých a jedinú červenú kartu. Najlepší brankárom bol vyhlásený Ján Sekula (Zanziganda), najlepším hráčom Viktor Gažo (Euroteam) a titul naj strelca s 13 gólmi získal Juraj Záturecký (Oranjes).

Originálne diplomy, poháre a trofeje pre individuálne ocenených 24. ročníka Pohára primátorkymesta Zvolen pre rok 2016 odovzdali víťazom viceprimátor mesta Zvolen Ing. Jaroslav Stehlík a prezident LIMFU Ondrej Lameš.

Výsledky turnaja budú k dispozícii v sekcii Pohár primátora.



spodok
c3jo design